keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Huonoja uutisia ja myös hyviä uutisia....

Viime viikonloppuna saapui sähköpostiini Karon LOA DNA-testivastaus. Tulos Affected eli Sairas. Karo siis sairastaa ataksiaa eli myöhään puhkeavaa ataksiaa. Karolla oon ollut muutaman kuukauden ajan lievinä ataksiaan viittaavia oireita, mutta toivoimme viimeiseen saakka, että Karo olisi vain kantaja. Toisin kävi. Tämän asian kanssa nyt on elettävä eteenpäin. Suurin murhe on Karon perheen ja Karon kasvattajan Idan puolesta. Mutta tälle asialle ei voi mitään ja tätä ei voinut Karon kasvattajakaan tietää astuttaessaan Karon emän Bellan. Tuohon aikaan kun ei ollut vielä tätä DNA-testia käytettävissä. 

Karo voi tällä hetkellä hyvin ja on tosi iloinen ja leikkisä pikkuinen parsonneiti. Ja niin suloinen ja kiltti, siis Karo on maailman kiltein <3. Tulevaisuutta ei voi ennustaa eli sitä, miten sairaus etenee, koska joka tapauksessa tämä on etenevä sairaus. Karon kavereina Karon kotona on myös kaksi muuta parsonia eli Jaska ja Kiia. 


Karo <3

Karon kuvat: Henna Suhonen


Sitten vielä niitä hyviä uutisia :)

Pentusuunnitelmia on tullut pohdittua ja valmisteltua. Ja nyt on tämän vuoden ensimmäisen pentueen osalta suunnitelma valmis.

Pepper (Sweetjumper's Top Of The Pups) astutetaan seuraavista juoksuista Otolla (Pikkuroosan Running Wild)

Yhdistelmän sukutaulu:

Otto x Pepper

Pepper kävi viime viikolla silmätarkastuksessa ja silmät todettiin terveiksi. Pepper on linssiluksaation osalta Clear (terve) ja ataksian osalta Clear (terve).  Otto kävi eilen mun kanssa silmätarkastuksessa ja hänen silmänsä todettiin myös terveiksi. Ainoa vaikeus lääkäriasemalla käynnin aikana olivat juoksuiset nartut (monikossa siis). Otto herätti hilpeyttäsillä vinkumisella ja pienoisella tärinällä ja lattian nuolemisella (juoksuinen narttu oli juuri ennen Ottoa istunut saman loossin lattialla) ja propelina pyörivällä hännällään :D Otto on linssiluksaation osalta Carrier eli geenitasolla kantaja sekä ataksian osalta Clear (terve).

Kumpikin ovat tosi hyväluonteisia ja upean rodunomaisen ulkomuodon omaavia. Molemmat ovat hienosti näyttelyissä menestyneitä. Oton kanssa harrastetaan lisäksi luonnonmetällä käyntiä ja mejää.

Pepperin juoksuja odotellaan alkavaksi helmi-maaliskuulla <3 

Odotan todella paljon tämän yhdistelmän toteutumista :)Pepper <3
Otto <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti